Ameland | grote groepen

Wie een personeelsdag moet organiseren voor een grote groep zit met het probleem dat smaken verschillen. Wat de één leuk vindt is voor de ander een straf. Op Ameland kunnen gelijktijdig verschillende activiteiten worden gedaan waardoor het mogelijk is om iedereen een aantrekkelijk programma aan te bieden. Hieronder volgt de beschrijving van een personeelsdag die door De Pierewaai is verzorgd.

Alle medewerkers van de Kinderkliniek van het UMCG kregen een uitnodiging thuisgestuurd voor de Ameland-dag. Een programma met 14 verschillende activiteiten was bijgesloten. Men kon kiezen uit paardrijden, wadlopen, diverse excursies, brandingvaren gecombineerd met vliegeren en boogschieten, een schilderworkshop, bezoek aan de onbewoonde oostpunt, een robbentocht, golfen of een lange strandwandeling om de westpunt. Op een keuzeformulier kon men een voorkeur aangeven voor 3 activiteiten. Begin september kregen de deelnemers een uitgebreid programma toegestuurd van de activiteit waarbij ze waren ingedeeld.
Zaterdag 1 oktober 2005 was het dan zover.Ongeveer 340 medewerkers van de Kinderkliniek verzamelen zich om 8 uur achter het ziekenhuis voor de Ameland-Dag. Het is nog donker en het motregent. De cateraar deelt lunchpakketten uit en een muzikant trekt vrolijke deuntjes uit zijn accordeon. Om 8.15 uur vertrekken 7 touringcars richting Holwerd.
Na drie kwartier rijden komt de waddendijk in zicht. De lucht trekt open. Het is het begin van een dag met prachtig eilandweer: veel zon, grote witte wolken en één korte, heftige bui. De overtocht met de reguliere veerpont verloopt voorspoedig. Bij aankomst staan fietsen klaar. Rondom de veerdam zijn verschillende plaatsen afgesproken waar de deelnemers moeten verzamelen. Met behulp van de thuisgestuurde informatie weet iedereen gemakkelijk de verzamelplek te vinden. De begeleiding van de groepen wordt verzorgd door de reddingsbootschipper Theo Nobel, de eendenkooiker Bert van Kampen, de wadkenner bij uitstek dhr. Wijnberg, het kunstenaarsduo van Twillert, het schippersechtpaar Mosterman, de natuurgids Jan Oud, de ´geschiedenisman` Pieter-Jan Bosch en andere eilanders. Van De Pierewaai zijn twee mensen op het eiland aanwezig. Zij hebben de beschikking over een auto en kunnen gebeld worden bij onoplosbare problemen.
Aan het eind van de dag wordt in vijf restaurants een warm en koud buffet aangeboden. Rond 20.00 uur verzamelt iedereen weer bij de veerdam. Voor de terugtocht naar de vaste wal vindt een extra afvaart plaats. De stemming aan boord is jolig en uitgelaten. Enthousiast worden ervaringen uitgewisseld want Ameland en de eilanders hebben de deelnemers een prachtige dag bezorgd.

Tijden
Tijdschema wordt in overleg vastgesteld

Kosten
Op aanvraag

Informatie
Meer weten over bovenstaand programma?
t: 050-3601750 of 06-10391251 / e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Strandzeilen in IJmuiden