Ameland | rondje om de oost

Programma
Geheel verzorgde waddendag met bezoek aan Ameland en zeehondenbanken. Oversteek vanaf de pier van Holwerd met een voor jouw groep afgehuurd schip. Op Ameland, met de fiets langs het wad, richting de onbewoonde, oostelijke helft van het eiland. Na een lunch in het 'laatste' huis van het gehucht Kooiplaats, verder naar het oosten voor een bezoek aan natuurgebied Het Oerd. Tijdens de overtocht terug naar de vaste wal een bezoek aan de zeehondenbanken in het zeegat tussen Ameland en Terschelling en diner aan boord.

Tijdschema
09.45 - 10.00 Inschepen op de pier van Holwerd
10.00 - 11.00 Oversteek Holwerd - Nes met een voor jouw groep afgehuurd schip / koffie (2x) + koek (of gebak)
11.15 - 11.45 Bij aankomst op eiland staan fietsen klaar / op de fiets langs waddendijk naar de Kooiplaats
12.00 - 12.45 Lunch in het gezellige restaurant ´t Koaikerhuys
13.00 - 13.30 Fietsen naar natuurgebied het Het Oerd op de onbewoonde oostpunt
13.30 - 15.00 Oerd-excursie o.l.v. medewerker van het Natuurmuseum (zie onder) of zwerftocht over het strand
15.15 - 17.00 Fietsen van Oerd naar veerdam (Nes) + vrij-programma (er is tijd om nog even in Nes rond te kijken)
17.00 - 20.15 Overtocht Ameland - Holwerd via de robbenbanken in het zeegat tussen Ameland en Terschelling / op de robbenbanken liggen bij laag water tientallen zeehonden op de plaat / de dieren zijn gewend aan de langsvarende schepen en blijven rustig liggen terwijl de schipper zijn boot vlak langs de plaat manoeuvreert / tijdens overtocht warme maaltijd.
De overtocht aan het eind van de dag kan ook rechtstreeks naar Holwerd al dan niet met maaltijd aan boord.
 
Schip
Er kunnen diverse schepen worden ingezet variërend van een voormalige veerboot voor maximaal 40 personen tot en met grotere passagiersschepen (maximaal 200 personen)

Tijden
In overleg kunnen tijden worden aangepast

Bezoek natuurgebied Het Oerd
Het ‘Oerd’ behoort tot één van de mooiste duingebieden van het eiland. Het betreft een afwisselend landschap met hoge duintoppen en laag gelegen valleien met duinmeertjes. Vanaf de hoge duinen is het uitzicht over het wad en de aangrenzende kwelders van het Nieuwlandsrijd, waar met hoog water duizenden vogels rusten en foerageren, indrukwekkend. Het ongerepte landschap heeft een prachtige vegetatie waar, op vochtige plekken in het voorjaar, zelfs orchideeën bloeien. Aanwezige broedvogels zijn o.a. de zilvermeeuw, eidereend, tapuit en graspieper. De duinmeertjes vormen gedurende het hele jaar belangrijke foerageer- en rustplaatsen voor diverse soorten watervogels.

Bezoek zeehondenbank
Bezoek aan de zeehondenbank kan ook op de 'heenweg' worden gepland

Kosten
Zie menuknop Tarieven

Informatie
Wilt u meer weten over bovenstaand programma:
t: 050-3601750 of 06-10391251 / e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koakershuus2