Vaar-wandeltocht naar oostpunt Schiermonnikoog en Simonszand

Bezoek aan oostpunt van Schiermonnikoog en Simonszand
Wad, wad en nog eens wad
Voor wandelaars, fotografen, schilders en strandjutters
Een tocht voor liefhebbers van bijzondere natuur.

Met de boot vanuit Lauwersoog, over het stille Groninger wad, naar de oostpunt van Schiermonnikoog. Daar een afwisselende rondwandeling over de Balg, het Noordzeestrand, de kwelders en het wad. Wie niet mee wil wandelen heeft zo'n 5 uur de tijd om zijn eigen gang te gaan. Voor we terugvaren naar Lauwersoog varen we nog langs de zeehondenkolonie op Simonszand.

Datum: donderdag 26 september
Aantal personen: maximaal 30
Vertrektijd: 08.00 uur     Einde: 20.00 uur
Vertrekhaven: Lauwersoog
Kosten: €72,00 p.p. incl: koffie of thee (2x) + koek en warme maaltijd

De overtocht naar Schiermonnikoog wordt gemaakt met het passagiersscheepje Boschwad. De boot vertrekt vanuit de visserijhaven van Lauwersoog (ligplaats zie onder). Een kwartier voor aanvang bent u welkom aan boord. Wees op tijd want het getij duldt geen uitstel. Uitvaren moet rond tijdstip van hoogwater. 

De overtocht naar Schiermonnikoog duurt ongeveer 2 uur. Bij Schiermonnikoog wordt de boot met de boeg tegen een drooggevallen zandbank gezet. Na een klein uur wachten zal het water ver genoeg zijn gezakt om van boord te gaan. Soms moet een paar meter door ondiep water worden gelopen en zijn de eerste honderd meters van de drooggevallen zandplaat bezaaid met scherpe schelpen. De situatie kan per keer verschillen. Na deze, soms wat lastige start, kunt u de voeten afdrogen en gaan de wandelschoenen aan. Op het eiland wordt een afwisselende wandeling gemaakt over de uitgestrekte Balg, het Noordzeestrand, de kwelders en het wad. De afstand van de wandeling, die zo'n 4 uur duurt, bedraagt ongeveer 12 km. Onderweg wordt twee maal gepauzeerd. Uiterlijk twee uur na laagwater zijn we terug bij de boot. Wie niet mee wil wandelen maar liever gaat fotograferen, schilderen, schelpen zoeken of wat dan ook kan z'n eigen gang gaan. Voor we terug gaan naar Lauwersoog varen we nog langs Simonszand waar vaak (veel) zeehonden te zien zijn.

Ligplaats Boschwad
- bij Lauwersoog ANWB-bord "Lauwersoog-industriegebied" volgen
- direct! na oprijden haventerrein rechtsaf en volg asfaltweg tot bijna achter in de haven
- sla voor de omheinde gas-pomp-instalatie links af en neem daarna eerste afslag links
- de Boschwad ligt afgemeerd aan de tweede steiger
- parkeerplaats naast kade bij boot / denk eraan dat u de auto zondig op de handrem zet
- indien de boot vanwege onvoorziene omstandigheden niet gehaald kan
  worden graag telefonisch melden: 06 – 22996576 of 06-10391251
- tom-tom: Haven 30, 9976VN Lauwersoog

Eten en drinken 
Bij de prijs inbegrepen zijn 2x koffie of thee met koek tijdens de vaartocht naar Schiermonnikoog en een warme maaltijd tijdens de terugtocht naar Lauwersoog. Een lunchpakket moet u van huis meenemen.
Aan boord kunnen, behalve een glutenvrije maaltijd, geen dieetmaaltijden worden verzorgd. Vegetarisch eten is wel mogelijk.

Kleding en schoeisel
Op het wad en zeker aan boord van een varend schip, is het al snel fris. Op Schiermonnikoog kan i.g.v. regen niet worden geschuild. Kortom, neem altijd voldoende warme en wind/waterdichte kleding mee. Ook bij mooi weer! 
Stevige wandelschoenen. Een handdoek om de voeten af te drogen. Misschien kan er gezwommen worden. Als u daar van houdt kunt u zwemspullen meenemen. Verrekijker niet thuis laten liggen. 
Let op! Neem een paar oude schoenen of laarzen of surfschoentjes mee voor de 'landing' op Schiermonnikoog. Dit schoeisel blijft tijdens de wandeling in een zak achter en kan voor het aan boord gaan weer worden opgehaald. 

Kosten
De kosten bedragen €72,00 p.p. / Inclusief: boot, koffie of thee (2x) + plak koek, maaltijd, begeleiding van gids  

Aanmelden en betalen
U kunt de tocht boeken in de webshop van de Pierewaai. Als u nog vragen heeft over de tocht kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 06-10391251.

Afgelasting / annuleren

Bij extreem slecht weer of langdurige harde oostenwind, kan de schipper besluiten niet uit te varen. Als op de dag voor de tocht de weersverwachting voor de volgende dag te slecht is (onweer of windkracht 8 of meer / of harde oostenwind) om de tocht door te laten gaan zal dat op de Pierewaai-site worden vermeld (vanaf 20.00 uur). In geval van afgelasting wordt het inschrijfgeld, minus 2 euro, terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.
Bij annulering van deelnemers wordt het inschrijfgeld alleen terugbetaald als voor de vrijgekomen plaats vervanging gevonden kan worden. Vanaf 14 dagen voor de tocht wordt geen inschrijfgeld meer teruggegeven.

Wees op tijd want vanwege het getij kan niet worden gewacht op laatkomers! 
Mocht u de boot door onvoorziene omstandigheden niet halen dan kunt u dat doorgeven aan Bram Adema van De Pierewaai: 06-10391251 (of 06 – 22996576).

Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750.

Evenement Eigenschappen

Datum 26-09-2019
Einddatum 26-09-2019
Aantal 30
Geboekt 20
Vrij 10
Prijs €72.00
Locatie Visserijhaven Lauwersoog
Afgelopen
€72.00 10