Struuntocht op Schiermonnikoog


Prachtige, afwisselende wandeling.
Betreft een pittige tocht van ruim 25 km.

Kwelder, wad, bos, strand en duinen,
slenken van wadkant tot Noordzeestrand,
het baken van het Willemsduin,
u krijgt het allemaal te zien.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Datum
: 20-01-2019
Plaats van vertrek: Lauwersoog / veerbootterminal naar Schiermonnikoog
Aanvang: 09.15 uur (veerboot vertrekt om 09.30 uur van Lauwersoog)  
Einde: 20.15 uur (veerboot vertrekt om 19.30 uur van Schiermonnikoog)
Aantal deelnemers: 25 max.
Kosten wandeling: €17,50 (exclusief kaartje voor veerboot en bus) / kind t/m 18 jaar €7,50 p.p.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De overtocht naar het eiland wordt gemaakt met de reguliere veerboot van Wagenborg. Aan het einde van de veerdam op Schiermonnikoog slaan we direct rechtsaf richting onbewoonde oostpunt. Doel van de tocht is het oude, houten baken bij het Willemsduin. Over het drooggevallen wad, de kwelders en het Noordzeestrand zoeken we de meest droge weg. De terugtocht voert voor een gedeelte door het bos en eindigt in het dorp. Er is vast nog wel tijd voor een kop koffie bij Hotel van der Werff of in de Toxbar. Met de 19.30 uur boot gaan we terug naar Lauwersoog. De afstand van deze afwisselende, pittige wandeling bedraagt ruim 25 km.

Er wordt in een rustig tempo gelopen en onderweg wordt 4 x gepauzeerd. Kinderen vanaf 14 jaar kunnen aan de wandeling deelnemen. Bram Adema van de Pierewaai wijst de weg. De tocht draagt niet het karakter van een excursie wat inhoud dat onderweg niet steeds uitleg wordt gegeven over flora, fauna of landschap. Het is belangrijk dat u goed passende laarzen meeneemt want de kwelder kan op sommige plaatsen behoorlijk nat zijn en op het droog gevallen wad zijn plassen niet altijd te vermijden. We lopen niet door week slik. Als je niet de hele tijd op laarzen wilt lopen kun je op bergschoenen beginnen en laarzen in de rugzak meenemen voor de twee nattere gedeelten.

Startpunt van de wandeling
De wandeling start direct na aankomst op het Schiermonnikoog. We verzamelen op de trap aan de  achterkant van het wachtlokaal op de veerdam (korte kant, noordzijde). Bram Adema is bereikbaar op 06-10391251.

Ticket voor veerboot en bus op Schiermonnikoog
Op Lauwersoog kun je kaartjes kopen voor de veerboot. Je kunt dit thuis ook al doen op  https://wpd.nl/schiermonnikoog. Op de bus van Schiermonnikoog kun je niet pinnen. Neem daarom wat contant geld mee.

Kleding, eten en drinken
Warme trui, muts, handschoenen, goede regenkleding (ook regenbroek) en goed passende laarzen (hoeven niet hoog te zijn). Op het drooggevallen wad liggen vaak nog veel plassen. Door met laarzen en regenbroek aan te lopen houd je de benen en voeten lekker droog en warm.
Eten en drinken van huis meenemen want op Schier is geen gelegenheid om onderweg iets te kopen. Waarschijnlijk is er aan het eind van de dag nog voldoende tijd om in het dorp ergens iets te eten.

Afgelasting / annuleren
Bij extreem slecht weer kan besloten worden om de tocht niet door te laten gaan. Dit wordt de zaterdag ervoor om uiterlijk 12.00 uur op deze site aangegeven. Inschrijfgeld, minus €2,50, wordt in dat geval terugbetaald. Voor alle duidelijkheid, de tocht zal niet worden afgelast vanwege regen of lage temperaturen.

Bij te weinig deelname wordt de tocht één week van te voren afgelast. 

Tot slot

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij bellen of mailen.


Met vriendelijke groeten,

Bram Adema,
De Pierewaai,
050-3601750,
06-10391251.

schier oostp 800 2

Evenement Eigenschappen

Datum 20-01-2019
Einddatum 20-01-2019
Aantal 25
Geboekt 14
Vrij 11
Prijs €17.50
Locatie Visserijhaven Lauwersoog
Afgelopen
€17.50 11