Lauwersmeer | varen en wandelen

Programma
De Pierewaai biedt u de mogelijkheid om het Lauwersmeergebied op een prachtige manier te verkennen. Een boot fungeert deze dag als uw varend café en terras. Het Nationaalpark Lauwersmeer is slechts ten dele vrij toegankelijk voor bezoekers. Echter, vanaf een schip, dat dicht langs de ruige oevers vaart, krijgt u deze afgesloten gebieden vaak zeer fraai in beeld. Het varen laat zich goed combineren met twee excursie-wandelingen van 1 tot 2 uur. Een gids die u alles kan vertellen over de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere nationaalpark en die veel kennis heeft over de flora en fauna, vaart en wandelt de hele dag met u mee.
  
Afhankelijk van het aantal gasten kan een kleiner of groter schip worden ingezet. Er kan vanuit verschillende havens worden vertrokken. Catering, tot en met warme maaltijd, kan aan boord worden verzorgd. Het hieronder afgedrukte tijdschema geeft een indruk van hoe een vaar-wandeldag in het Lauwersmeergebied er uit kan zien. Het is mogelijk om het programma in te korten tot een middag- of avondprogramma

Tijdschema
09.45 - 10.00 Inschepen in visserijhaven van Lauwersoog aan boord van een voor uw groep afgehuurd schip. Koffie staat klaar.
10.00 - 11.00 Kort vaartochtje van Lauwersoog naar startpunt wandel-excursie. Tijdens de vaartocht zal in de Robbegatsluis worden geschut van de zoute naar de zoete kant van Lauwersoog.
11.15 - 12.45 Excursie met boswachter door niet vrij-toegankelijk natuurgebied van staatsbosbeheer. Afstand bedraagt ongeveer 5 kilometer. Onderweg wordt regelmatig gestopt om uitleg te geven over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.
12.45 - 14.30 Afwisselende vaartocht naar Dokkumer Nieuwezijlen. Eerste helft voert over het wijde centrale deel van het meer. Tweede helft voert over het bochtige, steeds smaller wordende vaarwater naar Dokkumer Nieuwezijlen. Tijdens vaartocht lunch aan boord.
14.30 - 16.00 In de buurt van de plek waar de afgelopen jaren het zeearendpaar steeds heeft gebroed, zal de schipper de boot afmeren voor een tweede wandeling.
16.15 - 18.15 Afwisselende vaartocht naar Lauwersoog. Tijdens vaartocht warme maaltijd aan boord. Als warme maaltijd niet gewenst is kan deze dagtocht ook goed om 17.00 uur eindigen. Het is ook mogelijk om in één van de restaurants rondom het Lauwersmeer te eten.

Op de hierboven beschreven tocht zijn meerdere variaties mogelijk door in te schepen in een andere haven of door een wandeling te combineren met of te vervangen door een fietstocht.

Kosten
Zie menuknop Tarieven

Informatie
Meer weten over bovenstaand programma?
t: 050-3601750 of 06-10391251 / e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto