Schiermonnikoog plus Engelsmanplaat

Programma
Geheel verzorgde waddendag met een voor jouw groep afgehuurd schip. Op Schiermonnikoog 3 uur vrij-programma met fiets. Terug aan boord wordt overgestoken naar de Engelsmanplaat voor een wandeling over de drooggevallen zandbanken. Na de wadwandeling staat het buffet klaar en zal de schipper koers zetten naar Lauwersoog.

Tijdschema
09.30 - 09.45 Inschepen in visserijhaven van te Lauwersoog
09.45 - 11.00 Oversteek Lauwersoog - Schiermonnikoog / met een voor jouw groep afgehuurd schip / koffie (2x) + koek (of gebak) / bij aankomst op eiland ontvangen de deelnemers een lunchpakket en staan fietsen klaar
11.15 - 14.15 Vrij-programma van 3 uur / voldoende tijd om het eiland rond te fietsen + bezoek aan dorp of strand
14.30 - 15.15 Oversteek Schiermonnikoog - Engelsmanplaat / tijdens oversteek kop soep of broodje haring
15.30 - 16.30 Van boord op de Engelsmanplaat voor een wandeling over het drooggevallen wad / geen slik of geulen; ondergrond bestaat uit stevig zand / alleen bij van en aan boord gaan klein stukje door kniediep water
17.00 - 18.30 Oversteek Engelsmanplaat - Lauwersoog met buffet aan boord

Schip

Er kunnen diverse schepen worden ingezet variërend van een sfeervolle motorvlet voor maximaal 20 personen, een voormalig beurtschip voor maximaal 30 personen tot en met grotere passagiersschepen (40 tot 120 personen).

Wandeling Engelsmanplaat
Een wandeling op Engelsmanplaat is alleen mogelijk rondom tijdstip van laag water. Het tijdstip van laagwater valt elke dag weer anders. Soms kan het programma omgedraaid worden door eerst Engelsmanplaat te bezoeken en daarna Schiermonnikoog. Een middag-avondprogramma is ook mogelijk waarbij tussen bezoek aan Schiermonnikoog en Engelsmanplaat aan boord wordt gegeten. Soms valt het tijdstip van laagwater zo ongunstig dat een wad-wandeling niet ingepland kan worden.

Kosten
Zie menuknop Tarieven

Informatie
Meer weten over bovenstaand programma:
t: 050-3601750 of 06-10391251 / e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.